12.11.2014

ISÄNPÄIVÄCEIKKIÄ

Tein viikonloppuna isänpäiväkakun. Alkuun mulla oli vähän ongelmia kakkupohjan kanssa, koska en löytänyt mistään tumman kakkupohjan ohjetta vuokaan, jonka halkaisija on 20 cm. Useimmissa linkeissä, jotka klikkasin auki, oli ohje kolmen munan vaaleaan kakkupohjaan. Ne oli 18 cm vuokiin. Kolmen munan pohja ei todellakaan ois riittäny köörille, joka kävi kakun kimppuun isänpäivänä.

Päätin äitin rohkasemana ottaa riskin. Netissä väitettiin, että neljän munan pohja tulee yli 20 cm:n vuoasta, mutta minä pistin hanttiin. Ja oikeassa olin ;) Tein pohjan edellisen reseptipostauksen vadelmasuklaakakun pohjan ohjeen mukaan. 



POHJA
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

VATKAA MUNAT JA SOKERI KUOHKEAKSI VAAHDOKSI, SEKOITA KUIVAT AINEET KESKENÄÄN JA LISÄÄ SEOS VAAHTOON VAROVASTI NOSTELLEN. KAADA SEOS KAKKUVUOKAAN ( HALKAISIJA 20 CM.). PAISTA UUNIN ALIMALLA TASOLLA, 175 ASTEESSA N. 30 MIN.

Leikkasin kakuun kahteen osaan, kostutin ja laitoin täytteeksi n. 2,5 dl kermaa (vatkasin yhteensä 5 dl, koska jaoin kerman puoliksi ja lisäsin sokerin kuorrutukseen tulevaan puoliskoon) johon sekoitin 500 grammaa maustettua vaniljarahkaa. Laitoin myös mansikoita. 




Voin kyllä todeta olevani tyytyväinen tähän kakkuun. Kokosin kakun lauantaina ja koristelin sunnuntaina. Näin se sai makustua jääkaapissa yön yli.

// kuvien kanssa oli ongelmia; lauantaina kakku valmistui niin myöhään, etten koristelujen jälkeen olisi voinut ottaa siitä kuvia, koska ulkona olisi ollut jo niin pimeää. Sunnuntainakaan valoa ei ollut mielestäni tarpeeksi. Ja uskomatonta, mutta totta kylläkin, kaikki pystykuvat suoraansanottuna epäonnistu.
/// viimevuoden isänpäiväkakun löydät täältä.

4 kommenttia:

  1. Nam, pitää kyllä kokeilla !:)

    VastaaPoista
  2. Miten sä osaatki tehä noin hienoja kakkuja?? :)

    VastaaPoista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥