Mutta edelleen jatkan iloisen luettavan kannalla, joten mennään illan asiaan! Appelsiini-lakritsikuppikakut oli mulle ihan uus juttu. Heti reseptin nähtyäni Pirkka ruoka- lehdessä pistin mieleen että viikonloppuna. Ja mikäs olisi sen parempi tapa alottaa viikonloppu, kuin leipomalla nämä erittäin herkulliset yksilöt!
Pitemmittä puheitta, ei muuta kuin varaamaan jo ainekset siitä, nyt leivotaan ehkä maailman herkullisimpia kuppikakkuja!
Tarvitset:
1 ps (100 g) lakritsipaloja
vettä
pohja
3 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl ranskankermaa
1 dl (100 g) juoksevaa margariinia tai sulatettua voita
1/2 dl appelsiinimehua
2 munaa
kuorrutus
50 g pehmeää voita
2 rs 180g:n appelsiinituorejuustoa
4 dl tomusokeria
lakritsikastiketta
strösseliä koristeluun
1. Pilko lakritsipalat mahollisimman pieniin osiin. Kiehauta muutama ruokalusikallinen vettä ja lisää palat veteen. Anna palojen hiljalleen sulaa nesteeseen. Anna kattilan edelleen olla pienellä lämmöllä olevan hellan päällä. Lisää nettä kun edellinen on haihtunut. Lakritsin ei tarvi sulaa kokonaan, pieniä sattumia voi jättää.
(pahoittelut kuvasta, en huomannut säätää kameran valkotasapainoa lampunvaihdoksen jälkeen :( ) |
3. Jaa taikina pieniin muffinivuokiin täyttäen enintään 2/3 vuoasta. Taikina nimittäin kohoaa uunissa ihan kivasti. Paista 200 asteessa noin 15 min.
4. Kun taikina on uunissa, valmista kuorrutus. Sekoita pehmeä voi ja tuorejuusto keskenään. Kun seos on tasainen, lisää tomusokeri ja annostele kuorrute pursotinpussiin.
5. Töki paistuneiden taikinoiden keskelle kolot, joihin tursaat lakritsikastiketta.
Pursota sitten kuorrute kuppikakkujen päälle ja koristele.
Mulla lopputulos näytti tältä, eikä maussakaan ollut mitään pahaa sanomista. Appelsiini + lakritsi = NAM.
Nauttikaa hei viikonlopusta, sellaisen kun ootte ansainnu!
xTellu
//ps taidan olla edistynyt; KAKSI leivontapostausta peräjälkeen!
pps tänään kokeilin ekaa kertaa noita silikonisia muffinivuokia, ja ne oli just niin käteviä ja ihania ku kuvittelinki! Suosittelen lämpimästi. Mun vuoat on saatu lahjaksi.
Nam pakko kokeilla !
VastaaPoistaJoo, noi vie kielen mennessään!
Poistaminkä merkkistä lakritsikastiketta käytit? mulla itellä oli oiskohan pirkkaa ja se maistu ihan ns. "teollisuudelle", niin mietin, että mikä ois parempaa :)
VastaaPoistaAjjaa! Ite käytin myös muistaakseni Pirkkaa, mutta en hirveästi huomannu maussa mitään :o
Poista