4.10.2014

VADELMASUKLAAKAKKU

Tässä vähän ajan sisällä on tullu pari muuttujaa mun ja blogin väliin. Viikko takaperin Venla oli meillä ja saatiin aikaan video. Editoin sitä sillon sunnuntaina ja kaadoin mehut tähän läppärille. Eipä toiminu enää. Maanantaina kaaduin meän laatoille ja satutin mun oikean käden, enkä voinu tehä sillä suunnilleen kolmeen päivään mitään

Nyt kuitenkin läppärin näppäimistö heräsi henkiin ja käsikin on paranemaan päin. Tässä suklaakakku viikon takaa. Näihinkin on ohjeita jos minkälaisia, mutta tässä yksi niistä lukuisista, olkaa hyvä!


















































POHJA
4 kananmunaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
3/4 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

VADELMATÄYTE
200g pakastevadelmia
3/4 dl sokeria
250g rahkaa

SUKLAAGANACHE
2 1/3 dl kuohukermaa
200g tummaa suklaata (45% kaakaota)
(ripaus suolaa)

kostutukseen omenatäysmehua

KUORRUTUS
vadelmahilloa
200g tummaa suklaata
1 dl kuohukermaa
halutessasi koristeeksi vadelma-valkosuklaata raastettuna
 



Valmista normaali, neljän munan tumma kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon.



Laita vaahtoseos 2 l kakkuvuokaa. Minä tein 3 l vuokaan, mutta koska kakku pitää leikata kolmeen osaan, tuli siitä liian ohut. Paista 175 asteessa noin 30 minuuttia.


Valmista vadelmatäyte. Höyrystä vadelmia kattilassa olevan kiehuvan veden höyryllä n. 2 minuuttia. Mausta sokerilla ja sekoita rahkan kanssa.


Sitten on ganachen vuoro. Tsekkaa ohjeet toimivaan ganacheen täältä. 


Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin levy ja levitä sille puolet kummastakin täytteestä. Tee sama seuraavalle kerrokselle. Kostuta myös päälimmäinen levy. Jos kakun valmistumisella ei ole kiirettä, laita se tässä vaiheessa jääkaappiin kostumaan ja makustumaan pariksi tunniksi.

Levitä hillo kakun päälle tasaiseksi kerrokseksi. Se suojaa suklaata imeytymästä kakkuun. Kuorruta sitten kakku. Itse kuorrutin sen pienellä lisämäärällä suklaaganachea, joten sitä riitti vain kakun päälle. Laitan tähän kuitenkin ohjeessa olleen, "alkuperäisen" kuorrutuksen.

Kuumenna kuorrutuksen kerma kattilassa liedellä lähes kiehuvaksi. Lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille.Koristele vadelma-valkosuklaalla.



Koska tein kakun 3 l kakkuvuokaan, siitä tuli hyvin ohut. Haasteeksi muodostui siis leikata kaikki kolme osaa minkää menemättä rikki. No niinhän siinä kuitenkin kävi, ja keskimmäinen levy oli reunoilta ehjä mutta keskellä oli reikä. Siksi kakku on tosi kalteva. Muistaapahan ainakin enskerralla! Ja sitähän varten mä näitä teen blogiinkin asti, ettette te tekis samoja virheitä ;DD

Ajattelin jatkaa kakkulinjalla ja tekasta tänäviikonloppuna lisää kakkuja. Syöjiä ainakin riittää....

Kivaa lauantai-iltaa! :)

// ps. miten saan editoituun videoon musiikin ja mistä? jos on ideoita niin heittäkääpä mulle! Saatatte sitte saaha vähä leivontavidiä ;)

6 kommenttia:

  1. Mulle tämmöstä, kiitos ! Toimitatko espanjaan ? ;))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. haha joo saattaa olla pari mutkaa matkassa postilähetyksessä :D ehkä jouluna siellä!

      Poista
  2. Oi yumm haluun kokeilla tätä x

    VastaaPoista
  3. Näyttää mielettömän hyvältä!! <3__<3

    VastaaPoista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥