Pavlova on marenkipohjainen kakku, joka päällystetään kermavaahdolla ja koristellaan mieleiseksi. Helppoa ja hyvää.
pohja
4 vatkattua kananmunan valkuaista
2,5 dl sokeria
2 tl perunajauhoja
1 tl sitruunamehua
täyte
3 dl kermaa
valintasi mukaan hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, kinuskia
1. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää siihen puolet sokerista.
2. Sekoita loput sokerista perunajauhoihin ja sekoita sitten kaikki seokset keskenään. Lisää myös sitruunamehu.
3. Levitä seos pellille leivinpaperin päälle ympyrän muotoon. (Myös kääretortun muoto käy.) Paista uunissa 125 asteessa, n. 1 h 30 min.
4. Valmista täyte. Vatkaa kerma ja levitä se marenkipohjan päälle. Koristele marjolla/hedelmillä/pähkinöillä.
Älyttömän hyvää ja nopea valmistaa, jos uuniaikaa ei lasketa. Meni koko kakku hetkessä parempiin suihin. Mansikat ois ollu myös ihan jees, mutta meillä ei ollut, enkä viihtiny lähtä kauppaan vain niien takia.
Nyt on korkattu kesäleipominen. Krhmmm... heinäkuussa. Kuitenkin, seuraava luomus on tuolla tällä hetkellä jäähtymässä ja odottelee kermakuorrutusta ja viimeistelyä. Katsotaan ilmestyykö sekin tänne asti piakkoin.
Ootteko te edelleen sitä mieltä, että haluatte välivaihekuvat? Olkaa ystävällisiä ja kertokaa mielipiteenne, koska se auttais kosvasti mua tän blogin muokkaamisessa mun näköseks ja teiän mieleiseks.
Kivaa ja aurinkoista tiistaita!
nammm, pakko itekki kokkeilla ;)
VastaaPoista-sofia
kokeile ihmeessä ;)
PoistaVälivaihe kuvat on just parhaita!
VastaaPoistaookkei!
PoistaVälivaihekuvat on hyviä ohjeen mukana!
VastaaPoistaselvä!
PoistaPitääpä testata tätäkin! Välkkyvät ovat kyllä hyviä jos ei ole aiemmin tehnyt vastaavaa...
VastaaPoistaJep, suosittelen myös tätä!
Poista