Juups, sitte vähän kivempiin tunnelmiin. Noin viikko sitten leivoin persikkarahkapiirakan. En ollu koskaan ennen tehny mitään tämmöstä, joten oli kiva kokeilla. Ottakaahan resepti talteen, niin saatte sunnuntaistakin herkullisemman!
Tarvitset:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1,5 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 tl leivinjauhetta
täyte
1 persikkapurkki (jossa persikat puolikkaina)
2 munaa
1 prk (n. 250 g) rahkaa
1/2 dl sokeria
1/2 dl persikkalientä
1/2 dl kermaa/maitoa
puolikkaan sitruunan mehu
1. Valuta persikoiden neste kuppiin ja säilytä se täytettä varten. Paloittele persikanpuolikkaat veneen muotoisiksi.
Lisää vaahtoon muna.
3. Sekoita loput pohjan ainekset keskenään (toisin sanoen kuivat aineet) ja lisää munasokerivoi seokseen.
4. Sekoita taikina tasaiseksi ja taputtele se piirakkavuokaan. Asettele persikanpalaset taikinan päälle.
5. Valmista täyte sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kulhossa. Kaada persikoiden päälle ja laita uuniin. Anna olla uunissa 35 minuuttia, 200 asteessa.
It's ready! Tuossa piirakassa yhdisty rahkan happamuus ja persikan raikkaus. Ja oli muuten hyvää. Persikan tilalla voi käyttää myös ananasta tai marjoja, mutta äitin kokemuksen mukaan persikoista tulee parhaimman makunen ;)
Rentouttavaa viikonloppua mussukat!♥
xTellu
ps. mitä pidätte uudesta bannerista? ei onnistu mun bannerin tekemistet koskaan ilman takapakkeja...........
Ihana banneri<3
VastaaPoistaöö kiitos? :D vihdoinki se on semmonen mistä itekki tykkään ja mihin oon tyytyväinen. Kesti kauan että se oikea osui kohdalle :D
Poista