15.11.2013

Macaron- leivokset

Tänään koulussa huomasin, kuinka tärkeitä ystävät ovatkaan! Vaikkei läheskään, ei edes viikottain tule sanottua, että heitä rakastan, tunteita se ei poista. Kiitos

Mutta I am back, again...

Eilen rupesin tekemisenpuutteessa selailemaan kapasta mukaan tarttuneita ilmaisia leivontavihkosia. Niitä oli kolmisen kipaletta, jotka melkeimpä yksitellen saivat kohtalon "ä ää, en osaa, en jaksa, äääh liian huono, ei näitä, kauhean juhlava" ja sitä rataa. Mutta yksi onnekas löytyi, ja onneksi löytyikin! Nimittäin macaron-leivokset! Muistaakseni sanoin ekassa leivontapostauksessa, että pyrin tekemään sellaisia leivokseia/kakkuja joita en itse ole koskaan nähnyt/ maistanut/ tehnyt. Saanen luvan tarjota teille nyt yhden tällaisen! (okei, oon mää näitä nähny totta kai, mutta muuten tuiki tuntemattomia olivat!) Olkaapas hyvät: 








 Taikina:
100g mantelijauhetta
3 dl tomusokeria
3 munanvalkuaista
1 dl sokeria
2 rkl kaakaota (tai 2 tl elintarvikevärejä, jos et halua ruskeita)

täyte
1 ps Dr. Oetkerin Kakkumousse- aineksia (mitä makua tahdot (mulla oli masikka))
2 dl kylmää maitoa
 
 
! Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri tasaiseksi seokseksi. Kannattaa myös tässävaiheessa erottaa munien keltuainen ja valkuainen. 


 ! No okei, voi ne valkuaiset erottaa nytkin. Vatkaa siis huoneenlämpöiset munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää sokeri pienissä erissä koko ajan voimakkaasti sekoittaen. Vaahdota, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Nostele mantelijauhoseos varovaisesti vaahtoon ja sekoita seos tasaiseksi. 


 ! Lisää joukkoon vielä kaakaojauhe tai elintarvikeväri. Sekoita varovaisesti. 



 ! Pursota takina pellille pieniksi litteiksi lätyiksi. Anna seistä pöydällä vähintään 20 minuuttia ennen paistamista. 



 ! Meitsillä ne paistu aika äkkiä, kun siellä pari alko jo halkeileen. Elikkäs muistakaahan paistaa leivoksen mukaan!


 ! Ja sillävälin kun lätyt on uunissa paistumassa niin vatkaappa se kakkumousseaines kahteen desiin kylmää maitoa. Eiku toisin päin kylmä maito kakkumousseainekseen. Ja pursota jokatoisen keksin päälle joko tommone ympyräinen tai sitten tommonen lörö :D 

Ja lopputuloksen pitäis näyttää enemmän tai vähemmän TÄLTÄ:



 Tämännäköstä! Kyllä mä vähän epäilin mun taitoja ennen kun aloin näitä tekemään, mutta hyvihän nuo näytti onnistuvan! Kokeilkaa hei ihmees tekin! Ja jos kanamunanvalkuaisen erottaminen pelottaa, niin hei, älkääs huolehtiko. Aina on äiti... :) Ja jep, mäkin opin vasta näitä tehdessäni erottamaan ne itse... xD No sainpahan kaiken irti tästä leivontakerrasta! 

Niin ja jos haluatte näistä vielä oiiiikein paljon paremman makusia, kuin ne tuoreeltaan on, niin laittakaas kuulkaa mussut yöks jääkaappiin suljetussa astiassa. Aiaiaiaiaiettä aamukahvilla on sitte herkkua nam! 

Ihanaa viikonloppua murmelit, puspus!

 xTellu

4 kommenttia:

  1. Aww tykkään niin paljon macaroneista ne on niiin hyviä. Miten sait jo eka kerralla oonnistuun nui hyvin mulla meni ekakerralla vähä pas**s.:DDF

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D noo enpä tiiä, oon nii hyvä ;D noei, mulla vielä paljon opittavaa! Niin, ja virheistähän oppii ;)

      Poista
  2. Oooi miten hyvännäkösiä! :P Oon monesti meinannu tehä nuita, mutta niissä on kuulemma pari kriittistä kohtaa, joissa voi mennä mönkään... Ehkä joskus...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Määki oon kuullu et jotku kohat on semmosia missä menee helposti pieleen! Ite en tosin ollut tietone näistä ku aloin leipomaa- ja onneks en ollukkaa! Hei, eihän se auta kuin kokeilla ;) rohkea rokan syö!

      Poista

Tervetuloa Piece of cake -blogin kommenttiboxiin! Tänne voit lähettää kysymyksiä, mietteitä, kehuja, RAKENTAVAA kritiikkiä, ehdotuksia jne. Vahvistan kommentit ennen niiden julkaisua. Ilkeät, asiattomat ja loukkaavat kommentit menevät suoraan roskapönttöön!

KIITOS♥