Tarvitset:
200 g rasvaa
2,5dl sokeria
3 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1dl kuohukermaa
0,5dl tummaa kaakaojauhetta
appelsiinin tai sitruunan raastettu kuori
kuorrutus
0,75dl kuohukermaa
100g tummaa leivontasuklaata, vadelma
2. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe ja vaniljasokeri ja lisää jauhoseos taikinaan vuorotellen kerman kanssa.
3. Ota taikinasta noin 1/3 erilleen ja lisää siihen raastettu aitrushedelmän kuori. Lisää sitten isompaan taikinaosaan kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi puolet tummasta taikinasta vuokaan. Lisää myös vaalea taikina ja päälimmäiseksi loppu tumma taikina.
4. Paista kakku uunin alimmalla tasolla 175 asteessa n. 45-55 minuuttia tai kunnes kakku on kypsää. Kypsyyden voit kokeilla tikulla. Valmista suklaaganache. Kiehauta kerma kattilassa niin, että se ehtii juuri ja juuri kiehahtaa. Siirrä kattila pois liedeltä ja lisää sinne paloiteltu suklaa. Anna levätä ja sekoita. Kuorruta kakku.
Lepposta sunnuntaita, vielä ehtii lorvailla!
PS// oisko jollakin idiksiä, miks tuo kakku kohosi tuomosen ihmeellisen malliseks? Näyttää siltä kuin pohjaa olisi kaksi kerrosta.
Näyttää niiin hyvältä ja tosi hyviä kuvia!! (: Tuli mieleen että ootko meikäläinen? :D Siis nyt vasta silleen kunnolla luin sun blogia ja katoin tarkemmin sun kuvia nii kaiken järjen mukaan voisit olla! :D
VastaaPoistaKiitos paljon!
PoistaHaha ei sitä näköjään voi olla huomaamatta ;)